Uncategorized

Data encryptie in de cloud nog geen mainstream

Data encryptie in de cloud nog geen mainstream

Ongeveer de helft van de bedrijven slaat gevoelige of vertrouwelijke gegevens in de cloud op, blijkt uit het rapport 2013 Encryption in the Cloud van Thales e-Security en The Ponemon Institute. Vertrouwen in de veiligheid van cloudoplossingen is gestegen ten opzichte van de twee vorige jaren dat de studie werd uitgevoerd. Encryptie blijkt nog niet(…)

Nationaal Cloud onderzoek

Nationaal Cloud onderzoek

Vrij recentelijk is er een Nationaal Cloud onderzoek gedaan naar de impact van de Cloud in het Nederlandse bedrijfsleven. Graag delen wij u de uitkomsten om u te informeren hoever Nederland staat met de adoptie van de Cloud. We hebben een kleine greep uit de resultaten voor u verzamelt. Welke rol speelt de cloud inmiddels(…)

Datalocatie krijgt strategische focus!

Datalocatie krijgt strategische focus!

Waar kunt u uw data het beste kunt opslaan? Data locatie krijgt strategische focus! Bedrijfsgegevens komen in 2021 in beweging nu het landschap voor zakelijke technologie sneller verandert dan ooit. Beslissingen ten aanzien van de locatie waar gegevens worden opgeslagen en decentralisatie van data staan steeds vaker centraal binnen de bedrijfsstrategie. Maar het mes snijdt(…)

Microsoft verplicht e-mails over te dragen

Microsoft verplicht e-mails over te dragen

Internetbedrijven zoals Microsoft moeten e-mails en andere informatie van hun klanten overdragen aan de Amerikaanse overheid als die daarom vraagt, ook als die informatie zich buiten de VS bevindt. Dat heeft een rechter in New York bepaald. Microsoft vindt dat de privacy van zijn klanten wordt aangetast als het dit soort informatie aan bijvoorbeeld de(…)

Email archiveren is verplicht!

Email archiveren is verplicht!

Archiveren van email is gelijk aan een verzekering afsluiten. Je doet het omdat het verplicht is, maar ook omdat je een archief nodig hebt als het goed mis gaat. Niet iedereen is het er zich van bewust van hoe belangrijk het is om snel terug te kunnen zoeken in email? Dat besef komt vaak pas als het al te(…)